Amb la teva ajuda, el 2010 serà diferent

11 de enero de 2010

Poc rescatem de l’ecofracàs del 2009. Poc, però molt positiu. La progressiva conscienciació dóna els seus fruits. Ja som milions els que busquem activament un món millor. I com que tenim clar que serà la suma de tots els petits detalls la que canviarà el planeta, hem creat una senzilla llista de propòsits pel 2010.

Baobob_tree

  • Bombetes de baix consum. Ja! Esteu saturats de sentir-ho: una duració deu vegades major i entre un 50% i un 80% d’estalvi energètic. Insistim: encara queda alguna bombeta convencional a casa? Esteu perdent molts diners i valuosa energia.
  • Traiem partit a la tecnologia. Existeixen electrodomèstics eficients que aporten un estalvi considerable. Per què no ordinadors de baix consum? El cooliflowerenc que escriu aquestes paraules s’enorgulleix d’usar un ordinador barat que consumeix menys que una bombeta.
  • Traiem partit a la tecnologia… però no tant. Necessitem canviar de mòbil cada sis mesos? Les noves tecnologies no sempre faciliten la vida. Milions de persones moren tant a les mines de coltan com en les guerres vinculades a l’extracció d’aquest estrany compost mineral. Si el teu mòbil funciona i no és un totxo… per què en vols un altre?
  • Si no l’utilitzes, desconnecta’l! Un carregador de mòbil connectat, SEMPRE consumeix energia (no deixa de ser un transformador). Una televisió en standby (només apagada amb el comandament a distància) consumeix energia encara que no ho sembli. Apagar és un gran canvi!
  • Si realment no necessites l’avió no l’utilitzis, Rockefeller. No deixem d’insistir: els vols domèstics són els principals aliats del CO2.
  • Busca comerç just i ecològic. Compra, sempre que sigui possible, amb econsciència. Gaia i els seus pobladors t’ho agrairan. Nosaltres, cooliflowerencs, us volem a les nostres verdes files. Compensem el CO2 i utilitzem cotó orgànic però no som els únics que creiem en un món millor. Busca en el mercat!
  • I el més important: pensa! No et conformis, no creguis tot el que et diuen. Compara xifres i dades. Llegeix-te des de “Inteligencia económica” fins a “Las mentiras del cambio climático”. Concedeix-te el do de la autoindulgència per rectificar sense por. La suma de diferents i inhòspites realitats et donarà respostes coherents. Pren la iniciativa i la responsabilitat , cap polític ni ONG decidirà sobre els teus actes quotidians.

I sobre tot, sigues feliç! El més meravellós de l’ecologia és que la vida, tot i això, sempre s’obre camí.