2010 Any Internacional de la Biodiversitat: gossos vs. gossos

26 de enero de 2010

Sense feina, sense parella i amb problemes de juanetes? T’ofeguen els deutes, tens gana, t’has quedat sense un euro i vius al carrer? Tenim la solució: et sacrifiquem i fora penes!

No necessitem persones tristes; individus que, quan no busquen feina, mengen pipes en un parc o donen menjar als coloms. Reubicar-te és delicat. Masses papers, masses boques per tants pocs plats de menjar… Però no desesperis, obtindràs una ocupació estable: de parat provisional a parat indefinit. Tu descansaràs (en pau) i nosaltres també.

biodiversidad

Efectivament, tot això era ironia. No ens hem tornat bojos, tot i que hi treballem activament pel bé de la societat. La introducció és fruit de la notícia sobre un “marc de protecció animalque ens acostarà a Europa i millorarà la sort de tots els animals. L’anunci ens fa tenir esperances que l’Any Internacional de la Biodiversitat se celebri amb el màxim respecte cap a totes les espècies, inclosos els nostres amics fidels. El respecte és important. Després de tot, persones força més desagradables i menys profitoses que un ca no són abandonades a la seva sort en mig del no res.

Penseu que quan un gos és abandonat, el seu destí més que provable és la mort. Per què? Doncs perquè s’estalvien costos, tràmits i patiment, diuen. Els gossos no són tan intel·ligents com els éssers humans. No raonen, no comprenen què és el que han fet malament per estar al carrer i per això els aniquilem pel seu propi bé. La lògica humana sol ser més complicada que la canina. Així que si algú –que no lladri- és capaç de resoldre aquest trencaclosques demencial, per favor, que ho faci.

Cooliflowerencs, si voleu seguir llegint: aquí trobareu un preciós i detallat article del 2006 sobre la vida en comú de gossos i homes i aquí una mica d’ajuda.